Puumoduulitalovalmistaja Siscolle luotiin moderni kokoonpanotehdas kasvun tueksi

Puutalovalmistaja Sisco tarvitsi modernit kokoonpanotilat logistisesti järkevällä sijainnilla, jotta se voisi ketterästi ja kustannustehokkaasti vastata teollisen puurakentamisen kiihtyvään kysyntään. Vantaan Hakkilasta löytyi Logicorin kiinteistöportfoliosta sopiva tila, josta muokattiin muutostöillä tehokas talotehdas – ja vieläpä ennätysajassa.

Vantaalla maaliskuusta 2017 saakka toiminut Siscon massiivipuumoduulitehdas tukee Siscon tavoitteita kohtuuhintaisen puurakenteisen asunnontuotannon edelläkävijänä. Suomessa on käynnissä kasvava teollisen puurakentamisen ja moduuliajattelun buumi, jonka kärjessä Sisco haluaa tuottaa monimuotoista asumista nopeammin ja laadukkaammin.

– Mistään ohikiitävästä trendistä ei ole kyse, vaan teollisesta moduulirakentamisesta voi tulla kohtuuhintaisen asuntotuotannon kulmakivi, sanoo Siscon toimitusjohtaja Lauri Halminen.

Korkean laadun, nopeuden ja edullisen hinnan mahdollistaa teollinen sarjatuotanto modernein laittein varustetussa kokoonpanokeskuksessa. Kun talomoduulit valmistetaan kuivissa ja lämpimissä sisätiloissa, pystyy Sisco minimoimaan rakentamisen virheet ja maksimoimaan asumisterveyden ja mukavuuden.

Huippusijainti säästää kuljetuskustannuksissa

Talotehtaat ovat perinteisesti sijainneet pitkällä Sisä-Suomessa ja Pohjanmaalla, mutta Siscon perustelut uuden kokoonpano- ja logistiikkakeskuksen sijoittamiseen juuri Vantaan Hakkilaan ovat selkeät.

”Hakkilankaaren kiinteistö on lähellä asuntojen päämarkkinaa hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Erinomainen sijainti merkitsee meille selkeää kustannussäästöä.”

– Kun asiakkaamme ja alihankkijamme sijaitsevat talotehtaan lähellä, säästämme merkittävästi kuljetuskustannuksissa. Erityisesti kalliita LVIS-osia ei ole syytä rahdata pohjoisen talotehtaille ensin satoja kilometrejä kokoonpanoa varten ja sitten taas takaisin. En itse asiassa keksi yhtään syytä miksi talotehdas sijaitsisi jossain muualla kuin täällä! toteaa Halminen.

Talotehdas pystyyn kahdessa kuukaudessa

Aiemmin varastokiinteistönä toiminut tila muutettiin ennätysajassa modernin talomoduulivalmistajan tarpeisiin vastaavaksi kokoonpano- ja logistiikkakeskukseksi.  Ripeällä aikataululla toteutettujen muutostöiden aikana muun muassa purettiin vanhat varastohyllyt ja pystytettiin kolme nykyaikaista tuotantolinjaa. Uusissa tiloissa työskentely on tehokasta ja turvallista sekä logistiikka toimivaa.

”Onnistuimme varmasti lyömään ennätyksen tehtaan pystytyksessä. Saimme tuotannon käyntiin kahdessa kuukaudessa ja yhdessä viikossa.”

Uuden kokoonpano- ja logistiikkakeskuksen tehokkuus ja toimivuus testataan heti ensimmäisenä vuotenaan. Erillistalojen, rivitalojen ja luhtitalojen lisäksi Sisco nimittäin aloittaa nyt kerrostalojen tuotannon. Ensimmäiset moduuleista ja elementeistä kootut ekologiset puukerrostalot ovat tuotannossa vielä tänä vuonna. Uudet tuotantotilat mahdollistavat Siscon kasvun myös kansainvälisille markkinoille, ja vientikeskustelut ovat jo käynnissä.